Bramborový nákyp s krevetami
Seznam surovin
- brambory 700 gramů (oloupané syrové)
- brokolice 1 kus
- smetana 250 mililitrů (12%)
- vejce 3 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- sýr Čedar 100 gramů (nastrouhaný)
- krevety 200 gramů (oloupané)
- máslo 1 lžíce (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce (na vysypání formy)
Postup přípravy
Dvě třetiny brambor nakrájíme na kostky, povaříme v osolené vodě a scedíme.
Zbývající brambory nakrájené na tenké plátky a růžičky brokolice každé zvlášť spaříme ve vroucí osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Smetanu rozmícháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný sýr.
Kostky brambor promícháme s brokolicí a nakrájenými krevetami a směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací formu. Zalejeme třemi čtvrtinami smetanové směsi. Navrch poklademe plátky brambor, přelejeme zbývající smetanovou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 35 až 45 minut dozlatova.
Načítám komentáře...