Lososový tatarák s bramborem a chřestem
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (oloupané)
- chřest 250 gramů (zelený)
- losos 200 gramů (čerstvý, filet)
- cibule červená 1 kus (menší)
- semínko hořčičné 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- ocet (trochu)
- šťáva citronová
- cukr (na špičku nože)
- sůl
Postup přípravy
Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky, smícháme s půlkou lžičky soli a cukrem a necháme hodinu odležet v chladu.
Brambory nakrájíme na kostičky, krátce je povaříme v osolené vodě (musí zůstat pevné), scedíme je a necháme odkapat a vychladnout.
Chřest opláchneme, odkrojíme zaschlé konce a škrabkou na brambory nebo na kráječi ho nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
Hořčičné semínko povaříme ve vodě se solí a octem a slijeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s olejem, hořčičným semínkem a trochou citronové štávy.
V míse opatrně smícháme brambory, odleželého lososa, cibulovou směs a podle chuti přisolíme. Směs rozdělíme na čtyři díly, každý opatrně na talíři umačkáme do kulaté formičky a tu opatrně odstraníme.
Tataráky doplníme chřestem krátce spařeným v osolené vodě a podáváme.
Poznámka k receptu
Připravte si mlýnek s pepřem a sůl na dochucení, protože brambory do sebe "natáhnou" velkou část chuti a tatarák by pak byl trochu mdlý.
Načítám komentáře...