Cajunská ryba
Seznam surovin
- halibut 800 gramů (nebo jiná bělomasá ryba)
- paprika sladká 1 lžíce
- pepř cayenský 1/4 lžíce
- oregano 1 lžička (sušené)
- sušený česnek 1 lžička
- cibule 1/2 lžičky (sušená)
- sůl
- pepř
- rostlinný olej (na opečení)
- salát (k podávání)
- bageta (k podávání)
Postup přípravy
Rybu rozdělte na porce, osolte ji a opepřete. V misce promíchejte všechno koření a rybu jím bohatě posypte. V pánvi se silným dnem rozpalte olej a každý kousek ze všech stran opečte, měli byste dosáhnout charakteristické, načernalé krustičky. Rybu podávejte se salátem nebo bagetou, v Louisianě by vám naservírovali i rýži.
Poznámka k receptu
Cajunové jsou potomci akádských Kanaďanů, které Britové vyhnali na jih USA. Mají svéráznou kulturu, mluví francouzským dialektem a rádi připravují ryby a mořské plody. Vděčíme jim i za jedinečný mix koření, ve kterém najdete oregano, kajenský pepř, papriku, česnek a cibuli.
Načítám komentáře...