Chřest s pošírovaným lososem
Seznam surovin
- losos 4 plátky (filety po cca 80g)
- tymián
- sůl
- holandská omáčka
- šťáva pomerančová 1 decilitr
- pomeranče 4 plátky
- chřest 2 svazky
- likér Grand Marnier 20 mililitrů
- smetana na šlehání 1 decilitr
Postup přípravy
Lososa pošírujeme 5 minut v páře.
Chřest oloupeme, konce zkrátíme o 4 cm a uvaříme do poloměkka (tzv. na skus).
Maltézská omáčka: Připravíme základní holandskou omáčku, do které přidáme přírodní pomerančovou šťávu, Grand Marnier likér a zjemníme smetanou.
Jako přílohu volíme bramborové pyré.
Poznámka k receptu
Metoda pošírování znamená způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na velmi krátkou dobu nechají v horké vodě nebo jiné tekutině, teplota tekutiny avšak nesmí přesáhnout 95 °C, obvyklá je teplota 80 °C. Metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť.
Načítám komentáře...