Flambované mušle
Seznam surovin
- mušle 2 kilogramy
- smetana 4 decilitry
- koňak (40%) 1 sklenice
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- česnek 4 stroužky
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cibule šalotka 2 kusy
Postup přípravy
Čerstvé mušle ponoříme do studené vody a počkáme 5 minut. Mušle, které se neuzavřou, vyhodíme. Z ostatních (uzavřených) mušlí vytrhneme vous.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm oloupané a nadrobno nakrájené šalotky a plátky česneku. Přidáme mušle a necháme vydusit všechnu tekutinu. Pak mušle zalijeme sklenkou
koňaku, opatrně ho zapálíme a flambujeme.
Když alkohol dohoří, přilijeme smetanu a krátce provaříme. Mušle podle potřeby osolíme a opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...