Gamberi in salsa krevety s bylinkovou salsou
Seznam surovin
Bylinková salsa:
- máta 3 lžíce (nasekaná)
- petržel hladkolistá 4 lžíce (nasekaná)
- česnek 2 stroužky
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
- citronová kůra 1 kus (z jednoho citronu)
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- olej olivový
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte salsu. Bylinky s česnekem a citronovou kůrou i šťávou rozmixujte nebo vše utřete v hmoždíři. Nakonec přimíchejte ocet a postupně olej.
2. Krevety vařte 8 minut v osolené vodě. Sceďte je, osušte a servírujte se salsou a skrojky limet.
Poznámka k receptu
Salsu můžete udělat o den dřív. Díky tomu, že se krevety vaří jen pár minut, budete servírovat nejrychlejší jídlo dne.
Načítám komentáře...