GRATINOVANÁ TRESKA S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Seznam surovin

  • treska 600 gramů (filé nebo jiná bílá ryba)
  • chřest 400 gramů (zelený nebo bílý, spařený a nakrájený na menší kousky)
  • sýr 200 gramů (uleželý a strouhaný)
  • kopr (několik nasekaných stonků)
  • citron 4 plátky
  • sůl
  • pepř

Na kaši:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tresku omyjeme a z obou stran osolíme a opepříme. Nakrájíme ji na menší kousky.

2. Připravíme omáčku. Na oleji osmažíme cibuli s česnekem.

3. Přidáme rajčatový protlak a 3 minuty za stálého míchání podusíme.

4. Zalijeme vývarem, vínem a smetanou.

5. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

6. Osolíme, opepříme a přidáme citronovou kůru.

7. Připravíme kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.

8. Scedíme, přidáme máslo a rozmačkáme je nebo rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

9. Do kaše přimícháme vaječné žloutky a naplníme jí zdobicí sáček.

10. Do vymazané formy na pečení pomocí zdobicího sáčku po stranách nastříkáme bramborovou kaši.

11. Doprostřed rovnoměrně rozložíme kousky tresky a chřestu. Zalijeme omáčkou a posypeme sýrem.

12. Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C přibližně 10 minut, dokud povrch nezezlátne.

13. Vytáhneme z trouby a necháme 10 minut uležet. Pod

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...