GRILOVANÝ HALIBUT S BYLINKOVÝM MÁSLEM
Seznam surovin
- halibut 800 gramů (filet)
- máslo 3 lžíce
- citron 1/2 kusu
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- šalvěj 1 snítka
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř bílý
- citron (k podávání)
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
Rybu osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a zprudka zapečte pod grilem, mělo by stačit asi 10 minut. Mezitím v rendlíku rozehřejte máslo a nechte ho asi 2 minuty opékat. Vsypte nasekané bylinky a zakápněte citronovou šťávou. Stáhněte z plotny. Hotovou rybu přelijte ochuceným máslem a podávejte s dobrým pečivem.
Poznámka k receptu
Když máte dobrou čerstvou rybu, není třeba vymýšlet žádná kouzla. Ochucené máslo je skvělý způsob, díky kterému zvýrazníte jemné maso vybranými bylinami.
Načítám komentáře...