Grilovaný losos s citronovým máslem
Seznam surovin
- losos 4 kusy (po 150g)
- citronová kůra (jemně nastrouhaná)
- sůl
- pepř
Citronové máslo:
- máslo 100 gramů
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová (z jednoho citónu)
- citronová kůra 1 lžička
- sůl 1 lžička
- pepř 1/2 lžičky (hrubě mletý)
Postup přípravy
1. CITRONOVÉ MÁSLO: Mírně změklé máslo utřete s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, kůrou, solí a pepřem dohladka. Máslo zabalte do fólie a nechte v ledničce ztuhnout.
2. Lososa osolte, opepřete a poté položte na středně rozehřátý gril kůží dolů. Po 4 minutách filet obraťte a grilujte dalších 4 - 6 minut.
3. Horkého lososa posypte citronovou kůrou, položte na něj lžičku másla a podávejte.
Poznámka k receptu
Podobně můžete ogrilovat i filet z většího pstruha. Měl by však mít vždy kůži, aby se na mřížce nerozpadl a bylo možné ho snadno obrátit.
Načítám komentáře...