Grilovaný losos se špenátovým salátkem
Seznam surovin
- losos 570 gramů (nakrájený filet)
- špenát 250 gramů (čerstvý)
- ocet Balsamico 60 mililitrů
- med 2 lžíce
- semínko hořčičné 1 lžička (mleté)
- olej olivový 1 lžíce
- cibule červená 1 kus (velká, nakrájená na tenké plátky)
Postup přípravy
Předehřejte gril. V malé míse smíchejte ocet, med a hořčičný prášek. Čtvrtinu směsi natřete na lososa.
Grilujte jej, dokud nezbělá, a po 2 minutách ho znovu potřete směsí. Mezitím ve velké pánvi zahřejte olej, na němž osmažte cibuli do světlehněda, pak ji přiklopte a duste doměkka. Poté přidejte špenát a za stálého míchání ho povařte, dokud téměř nezvadne. Dolijte zbývající octovou směs, vše promíchejte a vařte, až omáčka trochu zhoustne.
Špenátovou směs rovnoměrně rozdělte na talíř a navrch každé porce položte kousek lososa.
Načítám komentáře...