Grilovaný losos se zázvorem a sezamem
Seznam surovin
- losos 600 gramů
- olej olivový 60 mililitrů (+ 1 lžíce)
- olej sezamový 2 lžíce
- ocet rýžový 2 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce (tmavý)
- sójová omáčka 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- zázvor 1 lžíce (nastrouhaný)
- semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
- cibulka jarní 1 svazek
- sůl
- pepř
Marináda:
- med 90 gramů
- olej sezamový 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžička
- zázvor 1 lžička (nastrouhaný)
- semínka sezamová 1/2 lžičky (bílá)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte olivový a sezamový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, ocet, cukr, semínka a prošlehejte. Do směsi naložte filet z lososa, překryjte fólií a nechte 30 minut v lednici marinovat.
2. Rozehřejte gril na 200°C, vyložte plech alobalem a vložte ho pod mřížku. Vyjměte lososa z marinády, položte ho na mřížku, osolte, opepřete a grilujte 10–12 minut. Zatímco se losos peče, nakrájejte nadrobno zelenou část cibulek a odložte je. Bílou část vcelku krátce orestujte na zbylé lžíci olivového oleje, aby změkla, ale nerozpadala se. Smíchejte suroviny na marinádu. lososa podávejte s cibulkami, přelijte medovou marinádou a posypejte cibulkou.
Poznámka k receptu
marinování 30 minut
Načítám komentáře...