Grilovaný losos v sezamu
Seznam surovin
- losos 6 plátků (6 steaků z čerstvého lososa po 150 g)
- lilek 800 gramů
- česnek 50 gramů
- semínka sezamová 100 gramů (na obalení)
- ořechy piniové 50 gramů (opražené)
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- petržel hladkolistá
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Předehřejeme gril, nebo horkovzdušnou troubu na 160 °C. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku nebo na grilovací fólii a zhruba 10 minut pečte.
Poté na gril nebo do trouby vložte rozpůlené lilky. Po 25 minutách z nich lžící vyškrabejte dužninu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu. Tou pak přelijte pečeného lososa a podávejte.
Načítám komentáře...