Hlávkový „špenát“ s grilovanou bílou rybou
Seznam surovin
- ryba 4 porce (bílá, např. halibut nebo treska, celkem 800 g)
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej (na potření a opečení)
Na Hlávkový "špenát":
- olej olivový 100 gramů
- citron 1 kus (šťáva a nastrouhaná kůra)
- smetana 200 gramů
- salát hlávkový 500 gramů
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a necháme ji zpěnit. Přilijeme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a pozvolna zavaříme. Pak přidáme očištěné listy salátu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme.
Porce ryby osolíme, opepříme, potřeme je olejem a opečeme z obou stran na grilovací pánvi vytřené olejem.
Teplý hlávkový „špenát“ rozdělíme na talíře, přidáme opečené porce ryby a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Ideální přílohou je domácí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Načítám komentáře...