Holandský pstruh v balíčku se salátem z quinoy
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy
- petrželka velkolistá 1/2 svazku
- máslo 2 lžíce
- citron 2 kusy
- sůl
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř barevný
- paprika žlutá 1 kus
- rajčátka cherry 250 gramů
- rukola 150 gramů
- sůl
Zálivka:
- olej olivový 2 lžíce
Salát:
- quinoa 200 gramů
Postup přípravy
Troubu rozpalte na 180 °C. Ryby zevně i uvnitř osolte a břišní dutiny naplňte nasekanou petrželkou promíchanou s máslem – asi třetinu směsi ponechte na pokrytí povrchu ryb. Každou rybu dejte na arch pečicího papíru, položte na ni kolečka citronu a směs petrželky s máslem, zabalte a pečte v troubě 20 minut.
2. ZÁLIVKA: Do malé zavařovací skleničky s víčkem nalijte olivový olej a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Uzavřete a dobře protřepejte.
3. SALÁT: Quinou připravte podle návodu na obalu. Papriku rozkrojte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na čtverečky. Hotovou quinou promíchejte se zálivkou, nakrájenou paprikou, rajčátky nakrájenými na kolečka a lístky rukoly. 4. Hotový salát podávejte jako přílohu k rybě
Poznámka k receptu
Do másla s petrželkou můžete přidat opatrně nastrouhanou žlutou část citronové kůry z bio citronu.
Načítám komentáře...