Jáhly S tuňákem a zeleninou
Seznam surovin
- jáhly 100 gramů
- tuňák v oleji 1 konzerva
- rajčata 250 gramů (chery)
- kukuřice sterilovaná 50 gramů (ve slaném nálevu)
- okurka salátová 1/2 kusu
- sýr Čedar 50 gramů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- citron 1 kus (šťáva)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Jáhly vložte na síto a 2x–3x propláchněte vroucí vodou, aby se odstranila jejich případná hořká chuť. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut doměkka. Přeceďte a odložte stranou.
2. Cherry rajčátka rozpulte, okurku podélně překrojte a nakrájejte na půlkolečka. Čedar nakrájejte na drobné kostičky a bylinky nasekejte najemno.
3. Do větší mísy vložte uvařené jáhly a přidejte tuňáka a kukuřici. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete a dobře promíchejte.
4. Nyní přidejte i rajčata, okurku, čedar a bylinky. Zastříkněte olivovým olejem a zlehka promíchejte.
Poznámka k receptu
Chcete-li omezit lepek, použijte jáhly všude tam, kde byste si jinak dali kuskus. jáhly se mu podobají tvarem i chutí, navíc jsou velmi bohaté na vitaminy skupiny B a na minerály (zejména na draslík, hořčík, fosfor, zinek a měď). Dají se připravit al dente i rozvařit doměkka, mají tedy široké možnosti použití, od přílohy až ke kaši.
Načítám komentáře...