Jáhly S tuňákem a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jáhly vložte na síto a 2x–3x propláchněte vroucí vodou, aby se odstranila jejich případná hořká chuť. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut doměkka. Přeceďte a odložte stranou.

2. Cherry rajčátka rozpulte, okurku podélně překrojte a nakrájejte na půlkolečka. Čedar nakrájejte na drobné kostičky a bylinky nasekejte najemno.

3. Do větší mísy vložte uvařené jáhly a přidejte tuňáka a kukuřici. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete a dobře promíchejte.

4. Nyní přidejte i rajčata, okurku, čedar a bylinky. Zastříkněte olivovým olejem a zlehka promíchejte.

Poznámka k receptu

Chcete-li omezit lepek, použijte jáhly všude tam, kde byste si jinak dali kuskus. jáhly se mu podobají tvarem i chutí, navíc jsou velmi bohaté na vitaminy skupiny B a na minerály (zejména na draslík, hořčík, fosfor, zinek a měď). Dají se připravit al dente i rozvařit doměkka, mají tedy široké možnosti použití, od přílohy až ke kaši.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...