KAPR S PIVEM A ROZINKAMI
Seznam surovin
- kapr 4 plátky (filety bez kůže)
- ocet 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- pivo černé 250 mililitrů
- hřebíček 1/2 lžičky (mletý)
- nové koření 1/2 lžičky (mleté)
- rozinky 150 gramů
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
1. Kapra osolte a pokapejte octem . Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánev dejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přilijte pivo, přidejte koření, rozinky a opatrně vložte porce kapra stranou, kde byla kůže, dolů.
2. Krátce zavařte, pak kapra otočte, ztlumte plamen a lehce táhněte, dokud není ryba uvařená. Kapra vyjměte a omáčku krátce zredukujte do zhoustnutí.
3. Podávejte s opečenými bramborami.
Poznámka k receptu
Osobitá variace na kapra načerno. Sladkost rozinek příjemně vyváží svěžest piva.
Načítám komentáře...