KAPR V MANDLOVÉ STROUHANCE
Seznam surovin
- kapr 600 gramů (filet)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 100 mililitrů
- strouhanka 200 gramů
- mandle 50 gramů (plátky)
- šťáva citronová (ze 2 citronů)
- máslo (pár plátků)
- olej (rostlinný na smažení)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Kapří filet nakrájejte na porce, osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronem. Uložte na talíř, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte hodinu odležet v lednici. Připravené maso osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Připravte dva hluboké talíře, do jednoho nasypte mouku, do druhého vyklepněte vejce, osolte a prošlehejte vidličkou s mlékem. Strouhanku smíchejte s mandlovými plátky a nasypte do hlubší misky. S porcemi kapra se v ní bude lépe manipulovat.
2. Osušené porce obalte v mouce, ve vejcích a ve strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Do pánve nalijte dostatečné množství oleje a rozehřejte jej. Porce kapra vkládejte do rozpáleného oleje, stáhněte plamen na poloviční výkon a smažte rybu ze všech stran dozlatova. Hotové kousky odkládejte na talíř vyložený kuchyňskými papírovými utěrkami, které vsáknou přebytečný tuk. Během smažení rozpalte troubu na 100 °C, hotové porce naskládejte do pekáčku, poklaďte plátky másla a udržujte teplé.
Poznámka k receptu
Při vánoční večeři nikdo nechce experimentovat, malé vylepšení si ale dovolte. Když do strouhanky přidáte trochu mandlových lupínků, bude mít smažená ryba lepší chuť i strukturu a na talíři doslova zazáří.
Načítám komentáře...