KREVETOVÉ ŠPÍZY S AVOKÁDOVÝM DIPEM
Seznam surovin
- krevety 1 kilogram (čerstvé)
- česnek 2 stroužky
- šťáva limetková (z 1 limety)
- koření chilli 1/4 lžičky
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- paprika sladká 1/4 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- olej olivový 50 mililitrů
- pepř 1/4 lžičky
Dip:
- avokádo 1 kus
- jogurt bílý 100 mililitrů
- česnek 1 stroužek
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- koriandr 2 lžíce (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
1. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, koření a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Krevety zbavte hlav a oloupejte. Pak je napíchejte na špejle (pokud používáte dřevěné, namočte je nejprve na 30 minut do vody), naložte do marinády a dejte do lednice. Mořské plody se nemusí marinovat dlouho, stačí pár minut, než připravíte dip a roztopíte gril.
2. Připravte dip: avokádo rozšťouchejte vidličkou (nemusí to být dohladka, sem tam větší kousek dužiny je žádoucí), přidejte prolisovaný česnek, limetovou šťávu, jogurt a koriandr. Podle chuti osolte. Než budete dip podávat, dejte do misky avokádovou pecku, zabrání oxidaci. Rozpalte gril a opečte na něm krevety, stačí jim 2–3 minutky z každé strany
Poznámka k receptu
Grilování je jedna z nejlepších věcí, jaké se s krevetami dají udělat, prudký žár jim totiž svědčí. Aby nepropadaly mřížkou, napíchejte je na špejle. Budou v bezpečí a jídlo bude skvostně vypadat.
Načítám komentáře...