Krevety se šalotkami

Seznam surovin

Krevety:

Šalotky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na pánvi nechte zpěnit máslo, přidejte do něj celé oloupané šalotky a na mírném ohni je osmažte do světle žluta. Osolte, opepřete, zakapejte citronem, podlijte lžící horké vody a 5 minut je pomalu duste pod pokličkou. Přidejte celer nakrájený na šikmé kousky a všechno duste ještě 2 minuty.

2. Do kastrolu vložte krevety, zalijte je horkým vínem, osolte, přiveďte k varu a pomalu je asi 3 minuty poduste. V ohnivzdorné misce nechte zpěnit máslo a odpěňovačkou do něj přendejte horké krevety.

3. Zalijte je vodkou a zapalte. Přesuňte na horké talíře a posypte na delší kousky nakrájenou pažitkou.

4. Podávejte se šalotkami a řapíkatým celerem.

Poznámka k receptu

Hlavičku krevety napřed odlomte. Ze schránky vyloupněte maso, můžete na něm nechat ploutvičku, z hřbítku ostrým nožíkem odstraňte černé střívko.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...