Krevety se šalotkami
Postup přípravy
1. Na pánvi nechte zpěnit máslo, přidejte do něj celé oloupané šalotky a na mírném ohni je osmažte do světle žluta. Osolte, opepřete, zakapejte citronem, podlijte lžící horké vody a 5 minut je pomalu duste pod pokličkou. Přidejte celer nakrájený na šikmé kousky a všechno duste ještě 2 minuty.
2. Do kastrolu vložte krevety, zalijte je horkým vínem, osolte, přiveďte k varu a pomalu je asi 3 minuty poduste. V ohnivzdorné misce nechte zpěnit máslo a odpěňovačkou do něj přendejte horké krevety.
3. Zalijte je vodkou a zapalte. Přesuňte na horké talíře a posypte na delší kousky nakrájenou pažitkou.
4. Podávejte se šalotkami a řapíkatým celerem.
Poznámka k receptu
Hlavičku krevety napřed odlomte. Ze schránky vyloupněte maso, můžete na něm nechat ploutvičku, z hřbítku ostrým nožíkem odstraňte černé střívko.
Načítám komentáře...