Lehký bramborový salát s rybou v balíčku
Seznam surovin
Salát:
- brambory 1 kilogram (salátové-typu A)
- kukuřice 1 hrnek (mražená)
- paprika červená 1 kus (velká)
- cibulka jarní 1 hrnek (jemně nakrájená)
- avokádo 1 kus
- šťáva citronová
- olej olivový
- hořčice hrubozrnná 2 lžíce
- sůl
Rybí balíčky:
- losos 4 kusy (filety o váze 150g)
- koření (oregano, tymián a rozmarýn)
- cibule šalotka 2 kusy
- paprika žlutá 1 kus
- sůl
- rajčata sušená 4 kusy
Postup přípravy
1. Nejdřív si připravte salát. Omyté neoloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Oloupejte je, pokrájejte na kostky (nebo použijte kráječ na brambory) a nechte vychladnout.
2. K bramborám přidejte v páře uvařenou kukuřici, na kostičky pokrájenou papriku a cibulku a na závěr opatrně přimíchejte na kousky pokrájené avokádo pokapané citronem, aby neztmavlo. Zvláčněte olivovým olejem prošlehaným s hořčicí a se špetkou soli (nebo s domácí majonézou připravenou s olivovým olejem). Salát nechte odležet v chladu, aby se chuť surovin mohla propojit.
3. Nyní připravte rybí balíčky. Z pevnějšího (grilovacího) alobalu nastříhejte 4 čtverce. Do středu každého položte jeden osolený rybí fi let. Přidejte bylinky, na kolečka pokrájenou šalotku, na kroužky pokrájenou papriku a rozpůlená rajčata. Opatrně, ale důkladně zabalte, aby se alobal neprotrhl a voda, ve které je budete připravovat, se nedostala dovnitř.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Balíčky vložte do pekáčku s trochou vody a pečte přibližně 15 až 20 minut.
5. Balíček otevřete a rybu podávejte se salátem. Zvolíte-li místo salátu jako přílohu uvařené brambory, dejte pozor, ať nepřijdete při rozbalování alobalu o šťávu a nemusíte si přidat kalorie máslem nebo tučným dipem.
Načítám komentáře...