Listový salát s krevetami
Seznam surovin
- smetana zakysaná 1 lžíce
- křenová pasta 1 lžíce
- šťáva limetková (z 1 bio limetky)
- limetková kůra 1 lžíce (najemno nastrouhané)
- med 1 lžička
- zázvor 1/2 lžičky (najemno nastrouhaný)
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- krevety 10 kusů (velké uvařené)
- směs listových salátů 2 hrsti
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Smetanu promíchejte s křenovou pastou, osolte a opepřete.
Pak si do skleničky připravte zálivku. Smíchejte limetkovou šťávu s nastrouhanou kůrou, medem a zázvorem. Přilijte olej, uzavřete víčkem a třepáním důkladně promíchejte.
Opraný a osušený salát promíchejte se zálivkou a naservírujte na talíře. Poklaďte krevetami, které ozdobte lžící křenové smetany, a zbylou zálivkou ještě celý předkrm pokapejte.
Načítám komentáře...