Losos, brokolice a pyré z celeru
Seznam surovin
- losos 600 gramů (filety)
- margarín 3 lžíce (Flora Gold)
- celer 500 gramů
- smetana na vaření 250 mililitrů
- hořčice celozrnná 2 lžičky
- brokolice 200 gramů
- sůl 3 špetky (dle chuti)
- pepř 1 gram (dle chuti)
Postup přípravy
Filety z lososa osolíme a okořeníme. Opečeme z obou stran na rozehřátém rostlinném tuku Flora Gold, a odložíme na teplé místo.
Celerové pyré: do výpeku z lososa přidáme očištěný nastrouhaný celer, zalijeme smetanou na vaření a uvaříme do měkka. Po uvaření směs rozmixujeme a dochutíme celozrnnou hořčicí.
Brokolici připravíme na pařáku.
Lososa podáváme s celerovým pyré a brokolicí, talíř můžeme dozdobit i dalšími druhy zeleniny (mrkev, rajčátka).
Načítám komentáře...