Losos marinovaný v červeném rybízu s fenyklovo-rybízovým relishem

Seznam surovin

Relish:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Filet přejeďte rukou, abyste nahmatali případné zapomenuté kůstky, a pinzetou je odstraňte. Rybu rozdělte na dva stejně velké filety. Zapékací mísu nebo pekáč vyložte dvěma vrstvami potravinářské fólie a položte na dno jednu část filetu kůží dolů. Přelijte polovinou vermutu a cassisu. V míse smíchejte cukr, sůl, pepř, kopr a rybíz a směs nasypte na fi let. Upěchujte, čímž uvolníte z bobulek rybízu šťávu.

2. Směs zalijte zbylým vermutem a cassisem a překryjte druhým fi letem lososa, tentokrát kůží nahoru. Zabalte do potravinářské fólie a zatižte konzervami nebo litinovým hrncem. Uložte rybu do lednice a nechte 2 - 3 dny marinovat. Před podáváním tekutinu, která z ryby vyteče, slijte a oškrábejte krustu z obou fietů.

3. Připravte relish. Smíchejte ocet s cukrem a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte olej, hořčici a vymíchejte hladkou emulzi. Fenykl nakrájejte na tenké proužky, cibuli na klínky. Přidejte rybíz, kopr, dresink, podle chuti osolte, opepřete a dobře promíchejte.

4. Lososa nakrájejte na tenké plátky a podávejte s relishem a kopečkem zakysané smetany. Zbylého lososa zabalte do čisté potravinářské fólie, uložte do lednice. Vydrží asi týden

Poznámka k receptu

Trocha rybízu dodá marinovanému lososu nečekané rozměry. Ten červený je ostrý a výrazný, zkusit ale můžete i černý. Jeho chuť je o něco robustnější, ale k rybě se také dobře hodí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...