Losos na pomerančích provoněný tymiánem
Seznam surovin
- losos 4 kusy (porce)
- pomeranče 2 kusy
- olej olivový 20 gramů
- tymián 4 snítky
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme ze všech stran porce rybího masa, proložíme je snítkami čerstvého tymiánu a necháme 5 minut odpočinout.
Druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany.
Na závěr lososa osolíme a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Nejvíce šťávy mají kubánské pomeranče. Poznáte je podle tenké kůry, která jde velmi špatně oloupat. Šťáva je ale vynikající.
Načítám komentáře...