Losos nadivoko
Seznam surovin
- losos 600 gramů (filé)
- bobkový list 3 listy (rozlámané)
- nové koření 4 kuličky
- pepř černý 16 kuliček
- tymián 1/2 lžičky (sušený nebo přiměřeně čerstvého)
- sůl
- olej olivový 4 lžíce
- citron 1/2 kusu
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. V hmoždíři co nejjemněji utlučeme všechno koření. Maso osušíme, potřeme ze všech stran olejem a rovnoměrně posypeme kořením. Necháme rozležet a pak upečeme z obou stran na pánvi potřené olejem nebo v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Podáváme se špenátem, těstovinami či různě upravenými bramboram
Načítám komentáře...