Losos Orosi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté, nakrájené a osušené kousky lososa osmažíme na olivovém oleji na pánvi z obou stran. Když je ryba osmažená, posypeme ji z obou stran cukrem a necháme na pánvi, dokud se cukr nezkaramelizuje. Pak maso vyndáme.

Do výpeku na pánvi nalijeme víno a lžíci octa a zamícháme. Přidáme sterilovanou červenou řepu a pozvolna přiléváme smetanu. Nasypeme kávu a omáčku dochutíme solí. Nakonec omáčku zředíme čirým rybím vývarem a znovu povaříme. Pokud nemáme k dispozici rybí vývar, můžeme použít bujón, v krajním případě i obyčejnou vodu.

Při servírování položíme na talíř jeden menší list čínského zelí, na něj dáme lososa a přelijeme omáčkou. Jako příhoha se výborně hodí sterilované červené fazole.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...