Losos Orosi
Seznam surovin
- losos 6 kusů (100 gramových)
- zelí čínské 1 kus
- vývar rybí 1 decilitr
- řepa červená 1 sklenice (sterilovaná)
- cukr 50 gramů
- víno červené 1/2 decilitru
- ocet vinný 1 lžíce
- káva 1 lžíce (instantní)
- smetana 10 mililitrů
- fazole 2 konzervy (sterilované)
- olej olivový
- sůl
- rajčata
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
Omyté, nakrájené a osušené kousky lososa osmažíme na olivovém oleji na pánvi z obou stran. Když je ryba osmažená, posypeme ji z obou stran cukrem a necháme na pánvi, dokud se cukr nezkaramelizuje. Pak maso vyndáme.
Do výpeku na pánvi nalijeme víno a lžíci octa a zamícháme. Přidáme sterilovanou červenou řepu a pozvolna přiléváme smetanu. Nasypeme kávu a omáčku dochutíme solí. Nakonec omáčku zředíme čirým rybím vývarem a znovu povaříme. Pokud nemáme k dispozici rybí vývar, můžeme použít bujón, v krajním případě i obyčejnou vodu.
Při servírování položíme na talíř jeden menší list čínského zelí, na něj dáme lososa a přelijeme omáčkou. Jako příhoha se výborně hodí sterilované červené fazole.
Načítám komentáře...