Losos pečený v pepři
Postup přípravy
Porce lososa podle potřeby vykostíme, osušíme, osolíme a pokapeme šťávou z limetky nebo citronu. Každou porci ryby posypeme hrubě mletým pepřem, pokapeme rozehřátým máslem a takto připravené rybí maso uložíme v chladu.
Pomocí škrabky na brambory oloupeme stonky chřestu do tří čtvrtin, hlavičky a horní třetiny stonků necháme neoloupané. Stonky svážeme provázkem do svazečku. Brambory dobře omyjeme vodou a překrojíme je na půlky.
Svázaný chřest vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme ho 1 minutu. Vyjmeme ho a necháme odkapat. Do stejné vody vložíme brambory a uvaříme je téměř doměkka.
Do zapékací mísy rozložíme brambory a nakrájené spodní konce chřestu, přidáme lososa a zapečeme 10 minut při 180 °C. Pak přidáme stonky chřestu a dopečeme ještě 5 minut. Podáváme přelité zbylým máslem a limetkou na dochucení.
Načítám komentáře...