Losos pro Natašku Gollovou
Seznam surovin
- losos 1 kilogram
- sůl
- citron 1 kus
- máslo 15 dekagramů
- zelenina kořenová (podle chuti)
- kedlubna 1/2 kusu
- cibule 1 kus (menší)
- hrách zelený 15 dekagramů
- petržel hladkolistá
- jíška (máslová )
- pepř (mletý)
Postup přípravy
Lososa rozkrájíme na kousky, osolíme, potřeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. Potom porce ryby vložíme na pekáč vymazaný máslem, poklademe kousky másla a půl hodiny pečeme.
Zvlášť podusíme na másle mrkev, celer, petržel, cibuli, přidáme hrášek, zelenou petržel, kedlubnu a zalijeme půl litrem vody. Vše necháme povařit, potom procedíme a zapražíme máslovou jíškou.Přidáme citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru a pepř.
Načítám komentáře...