LOSOS S AVOKÁDOVO-GREPOVOU SALSOU
Seznam surovin
- losos 600 gramů (filet)
- avokádo 2 kusy (zralé)
- grep 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy
- paprika 1/2 lžičky (mletá)
- koření chilli 1/2 lžičky
- cukr třtinový 1/2 lžičky
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- šťáva limetková 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Avokádo nakrájejte na kostičky, grep vyfietujte ostrým nožem seřízněte kůru až na dužinu a vykrajujte měsíčky grepu bez blanek. Nakrájejte je na hrubší kousky. Jarní cibulku nasekejte na kolečka, koriandr nahrubo. Připravené suroviny dejte do misky, přilijte limetovou šťávu a lžíci oleje, osolte, opepřete a promíchejte.
2. Lososa nakrájejte na porce. Smíchejte cukr, papriku, chilli a ½ lžičky soli. Touto směsí okořeňte kousky ryby. V pánvi rozpalte zbylý olej a rybu na něm z obou stran opečte. Podávejte přelité salsou a s pečivem.
Načítám komentáře...