Losos s plněným paprikovým luskem
Seznam surovin
- losos 800 gramů (filety)
- paprika žlutá 2 kusy
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (krájená)
- olej olivový 6 lžic
- pažitka 1 hrst (nasekaná )
- petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná )
- sýr Parmezán 1 lžíce (hoblinky, na ozdobu)
- rajčátka cherry 4 kusy (na ozdobu)
- bageta 4 plátky
- sůl
- pepř
- cukr
Postup přípravy
Lososa naporcujte na 4 filety. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybu na něm z obou stran opékejte na středním plameni asi 4 minuty (celkem 8 minut).
Mezitím překrojte napůl papriky, vydlabejte semínka a na další pánvi na oleji je opečte nejprve řeznou stranou dolů, poté ze všech stran dozlatova.
V kastrůlku prohřejte rajčata spolu se solí, pepřem, cukrem a bylinkami.
Teplé papriky plňte rajčatovou směsí a na nahřátém talíři je podložte plátkem na troše olivového oleje opečené bagety, aby se nesesouvaly. Ozdobte cherry rajčátkem, parmazánem a přidejte lososa osoleného mořskou solí.
Poznámka k receptu
Vyzkoušejte i úpravu lososav troubě: 200g porci ryby obvykle stačí 18 minut při teplotě 180 °C.
Načítám komentáře...