Losos se salátem z červené čekanky
Seznam surovin
Příprava ryby:
- losos 600 gramů (filet z čerstvé ryby)
- olej olivový 6 lžic
- mandle 25 gramů (loupané mandle Naše BIO)
- pomeranče 1 kus (šťáva a kůra)
- pomeranče (plátky)
- kopr (čerstvý, na ozdobu)
- sůl
- pepř
Salát:
- čekanka (1 puk)
- ořechy vlašské 100 gramů
Zálivka:
- olej olivový 6 lžic
- sirup javorový 1 lžička (Naše BIO)
- hořčice plnotučná 1 lžička
- ocet Balsamico 2 lžičky (Aceto Balsamico Naše BIO)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve velké míse smíchejte olivový olej se šťávou a kůrou z pomeranče, solí a pepřem. Do směsi přidejte lososa a nechte v chladu marinovat minimálně půl hodiny.
2. Do pekáčku vložte lososový filet, zalijte ho zbylou marinádou a posypejte mandlemi. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30 minut.
3. Vyjměte z trouby a přidejte plátky pomeranče. Zapečte po dobu dalších 15 minut a servírujte s čerstvým koprem.
4. Salát z červené čekanky: Čekanku omyjte, osušte a zprudka opečte na grilovací pánvi nebo
v troubě. Nechte vychladnout, nakrájejte na nudličky a smíchejte s ořechy. Zalijte zálivkou,
kterou vytvoříte smícháním všech ingrediencí.
Načítám komentáře...