Losos v hrášku s tymiánem
Seznam surovin
- losos 4 kusy
- hrášek zelený 400 gramů
- vývar zeleninový 2 decilitry
- smetana 2 decilitry
- žloutek 3 kusy
- cibule šalotka 1 kus
- tymián 4 snítky
- česnek 1 stroužek
- olej olivový
- máslo (kousek)
- semínka fenyklová 1 špetka
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Lososa zbavíme kostiček a kůže, osolíme ho a opepříme. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme vhrnci na olivovém oleji. Zalijeme je vývarem, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, do hrnce vložíme porce lososa a dusíme pod pokličkou 10 minut.
Dušeného lososa sčástí hrášku vyjmeme z hrnce a uložíme v teple. Do vývaru vhrnci přidáme fenykl a smetanu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Vmícháme do ní žloutky, kousek měkkého másla a lístky tymiánu a podle chuti ji osolíme a opepříme.
Do omáčky vrátíme zpět lososa s hráškem a vše společně lehce prohřejeme.
Načítám komentáře...