Losos v listovém těstě
Seznam surovin
- špenát 300 gramů (čerstvý)
- máslo 1 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 2 stroužky
- pórek 1 kus
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- šťáva citronová (několik kapek)
- listové těsto 1 balení (2x300g)
- losos 500 gramů
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Špenát dobře omyjeme. Na pánvi rozpustíme máslo. Šalotku a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Pórek nakrájíme na kolečka, přidáme s omytým špenátem na pánev a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme vychladnout. Plech vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj jedno listové těsto. Vychladlou špenátovou směs zbavíme přebytečné vody. Rovnoměrně ji rozložíme do středu plátu těsta. Filet z lososa nožem zarovnáme tak, aby z něj vznikl ohraničený kus. Osolíme ho, opepříme a položíme na špenátovou směs. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Lososa překryjeme zbývajícím plátem listového těsta, okraje zarovnáme a spojíme přitlačením vidličky. Přebytečné těsto odkrojíme a celý povrch potřeme zbylým vejcem. Na vrchní části těsto na několika místech nožem šikmo nařízneme. Lososa v těstě vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 30 minut do zezlátnutí.
Načítám komentáře...