Losos v papilotě
Seznam surovin
- losos 600 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 1 stroužek
- rozmarýn 2 snítky
- tymián 4 snítky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 2 lžíce (změklé)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Šalotku nasekejte nadrobno a vsypte do větší misky. Přidejte citronovou kůru, prolisovaný česnek, nasekané byliny a promíchejte. Nakonec přidejte změklé máslo a rukama důkladně prohněťte, aby se spojilo s ostatními surovinami.
2. Filet rozdělte na čtyři porce, osolte, opepřete a rozdělte na ně bylinkové máslo. Každou porci zabalte do pečicího papíru, důkladně utěsněte, aby pára neunikala během pečení ven, a pečte v troubě rozpálené na 200 °C asi 15–20 minut. Podávejte s pečivem nebo jarním salátem.
Poznámka k receptu
Pečením v papilotě se ryba dokonale propeče, ale nevysuší. A pokud každému v rodině chutná něco jiného, bez problému připravíte různě ochucené porce. Stačí je jen zvlášť zabalit.
Načítám komentáře...