Losos ve vermutové omáčce
Seznam surovin
- losos 4 porce (podkovy)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- citron 1 kus
- vývar rybí 2 decilitry
- vermut rosso 2 decilitry
- žloutek 2 kusy
- smetana na šlehání 2 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- kerblík 1 lžíce (jemně nasekaný)
Postup přípravy
Podkovy (nebo filety) z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme v páře 10 - 15 minut.
Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2 - 3 minuty projít varem. Při mírné teplotě a za stálého míchání přidáme rozmíchané žloutky, smetanu a zbytek vermutu a již nevaříme!
Dochutíme solí, pepřem a přidáme kerblík. K lososovým podkovám politým vermutovou omáčkou podáváme těstoviny nebo dušenou zeleninu.
Načítám komentáře...