Lososové ceviche
Seznam surovin
- losos 300 gramů (filet bez kůže)
- limetka 1 kus
- sójová omáčka 2 lžičky
- olej sezamový 1 lžička
- papričky jalapenos 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy (jen bílé části)
- avokádo 1 kus
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
Postup přípravy
1. Tortilly pokrájejte na osminky, ve středně velké pánvi rozehřejte asi centimetrovou vrstvu slunečnicového oleje a postupně osmažte tortillové klínky. Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce.
2. Lososa nakrájejte velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky, rozložte je na servírovací talíř, pokapejte šťávou z poloviny limety a nechte 10 minut odpočinout v lednici. Mezitím zbavte avokádo pecky i slupky a nakrájejte je na tenké plátky.
3. Na odpočinutého lososa rozložte plátky avokáda a zasypte najemno pokrájenou papričkou jalapeño a jarní cibulkou.
4. V misce smíchejte šťávu z poloviny limetky, sójovou omáčku a sezamový olej. Dresinkem přelijte lososa, posypejte ho nasekaným koriandrem a podávejte s osmaženými tortillami.
Poznámka k receptu
Ceviche jsou v Jižní a Latinské Americe doma, syrová ryba se „uvaří“ díky šťávě z citrusů. Chce to samozřejmě kvalitní a čerstvou rybu.
Načítám komentáře...