Lososové filé s jemnou sýrovou omáčkou
Seznam surovin
- losos 800 gramů (filé s kůží)
- sůl
- pepř bílý
- šťáva citronová
- máslo
- vejce 2 kusy
- tvaroh měkký 200 gramů
- sýr 120 gramů (nastrouhaný, nejlépe ementál)
- olej 4 lžíce
- hořčice 2 lžičky
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Lososa nasolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe plátky másla, vložíme do maximálně rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Mezitím si připravíme studenou sýrovou omáčku. Oddělíme žloutky a bílků. Žloutky smícháme s tvarohem, olejem, citrónovou šťávou a hořčicí. Směs vyšleháme na hladký krém. Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého přimícháme strouhaný sýr a opatrně promícháme s tvarohovou hmotou. Podle individuální chuti přisolíme a opepříme. Omáčku podáváme k pečeným lososovým filetům.
Načítám komentáře...