LOSOSOVÝ NÁKYP S PŘEPUŠTĚNÝM MÁSLEM (LAXPUDDING MED SKIRAT SMÖR)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C a zapékací formu vymažte máslem. V pánvi rozpalte 1 lžíci másla a orestujte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.

2. Brambory nakrájejte na tenké plátky a do formy postupně vrstvěte brambory, lososa, nasekaný kopr (část odložte na ozdobu) a cibuli. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete. Do misky vyklepněte vejce a přilijte mléko a smetanu, osolte, opepřete a prošlehejte metlou. Nalijte směs do formy a pečte 40 minut.

3. Zbytek másla přepusťte, průběžně sbírejte sraženou bílkovinu z povrchu a nakonec ho přeceďte přes husté síto. Smíchejte ho s kaviárem. Nákyp podávejte posypaný zbylým koprem a přelitý přepuštěným máslem

Poznámka k receptu

Lososový nákyp je ve Švédsku typickým zbytkovým jídlem, které se vaří, když v lednici zůstane kousek uzeného lososa a trocha vařených brambor. Výsledek je ale skvostný.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...