Makrela pečená v troubě
Seznam surovin
- makrela 2 kusy
- olej 1 šálek
- víno bílé 1/2 šálku
- rajčata 600 gramů
- strouhanka 1/2 šálku
- česnek 3 stroužky
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ryby očistíme a opepříme. Pekáč vymažeme tukem a naklademe do něj ryby. Do mísy dáme nakrájená rajčata zbavená šlupek (nebo trochu zředěný protlak), olej, víno, česnek
a petrželku a dobře promícháme. Každou rybu polijeme touto směsí a posypeme strouhankou. Zbytek směsi
dolijeme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě z jedné strany, pak rybu otočíme a opět posypeme
strouhankou a polijeme rajčatovou směsí. Je-li třeba, občas přelijeme šťávou nebo
podlijeme vodou. Podáváme s vařenými brambory a čerstvými rajčaty
Načítám komentáře...