Marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy
Lososa dobře omyjte, rozpulte a zbavte páteře a kostí. Cukr smíchejte se solí a pepřem a směsí potřete rybu.
Dno hrnce pokryjte vrstvou kopru a položte na ni lososa kůží dolů. Navrstvěte další kopr a přiklopte druhou polovinou ryby kůží navrch. Obložte zbylým koprem a směsí koření. Hrnec překryjte mikrotenem a zatěžte prkýnkem. Dejte na 24 hodin do chladu marinovat.
Hořčici, med, žloutek, víno, sůl a pepř ušlehejte metlou a postupně přišlehávejte olej a kopr. Dochuťte octem.
Uloželého lososa přendejte na mísu, oddělte maso od kůže a naporcujte, potřete marinádou a přelijte hořčičnou omáčkou.
Poznámka k receptu
Ozdobte lístky kopru a citronem. Podávejte s bílým pečivem.
Načítám komentáře...