MARINOVANÝ PSTRUH S AVOKÁDOVÝM KRÉMEM A GASPACHEM
Seznam surovin
Marinovaný pstruh:
- pstruh 400 gramů
- sůl 20 gramů
- cukr krystal 20 gramů
- kopr 20 gramů (čerstvý)
- pepř černý 8 gramů (celý)
- citronová kůra (ze 4 citronů)
- limetková kůra (ze 4 limetek)
- pomerančová kůra (ze 4 pomerančů)
Avokádový krém:
- avokádo 1 kus
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- koriandr 12 gramů (čerstvý)
- pepř bílý 1 gram (mletý)
- olej olivový 20 mililitrů
- sůl (maldonská)
Meloun Cantaloupe:
- meloun Cantaloupe 60 gramů
- šťáva limetková (z 1 limetky)
Gazpacho:
- rajčata 40 gramů
- okurka salátová 40 gramů
- paprika červená 40 gramů
- cibule červená 20 gramů
- šťáva rajčatová 100 mililitrů
- cukr moučkový 2 gramy
- pepř 1 gram (čerstvě mletý)
- bazalka 8 gramů (čerstvá)
- olej olivový 40 mililitrů
- sůl (maldonská)
- fenykl (plátky k podávání)
- zázvor kandovaný (k podávání)
Postup přípravy
1. MARINOVANÝ PSTRUH: Pstruhy vyfi letujte a vykostěte. Zbylé ingredience smíchejte a směsí zasypte připravené fi lety. Nechte marinovat asi 45–60 minut. Následně opláchněte pod tekoucí vodou, dobře osušte a skladujte v lednici.
2. AVOKÁDOVÝ KRÉM: Avokádo nakrájejte na malé kousky a rozmixujte s koriandrem, solí, pepřem a limetovou šťávou. Potom pomalu přilévejte olivový olej a vše rozmixujte na krémovou konzistenci. Přeceďte přes jemné síto.
3. MELOUN nakrájejte na kostky, smíchejte se šťávou z limety a 3x zavakuujte.
4. GAZPACHO: Rajče, okurku, papriku a cibuli nakrájejte na kousky, bazalku nasekejte. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a nechte 24 hodin marinovat. Pak směs rozmixujte a nechte zamrazit. Zmrzlý základ položte do cedníku vyloženého plátýnkem a nechte rozmrznout a překapat. Gazpacho pak vlijte do šlehačkové lahve a naplňte dvěma bombič- kami NO² . Nakonec gazpacho nastříkejte do tekutého dusíku a nechte zmrazit. Marinovaného pstruha podávejte s avokádovým krémem, melounem, fenyklem, kandovaným zázvorem a mraženým gaspachem.
Poznámka k receptu
ODLEŽENÍ 24 HODIN + MRAŽENÍ A ROZMRAŽENÍ
Načítám komentáře...