Máslová ryba
Seznam surovin
- ryba 800 gramů (filet z bělomasé ryby)
- máslo 6 lžic
- sušený česnek 1/4 lžičky
- kurkuma 3/4 lžičky (mletá)
- citron (na zakápnutí)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl 1/2 lžičky
- pepř 1/4 lžičky
Postup přípravy
V misce smíchejte česnek, kurkumu, sůl a pepř. Rybu rozdělte na porce a obalte ji v koření. V hlubší pánvi rozpalte máslo a rybu ze všech stran opečte. Pak ji v pánvi zakápněte citronem a posypte nasekanou petrželkou. Podávejte ji přelitou výpekem s lehkým salátem, pečivem nebo rýží.
Poznámka k receptu
Když se máslo spojí s kořením a trochou citronové šťávy, dokáže udělat i z výpeku lahodnou šťávu. Ideální ryba je halibut, koření ale pozvedne i obyčejnou tresku.
Načítám komentáře...