Medovo-zázvorový losos
Seznam surovin
- losos 800 gramů (filet)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- sušený česnek 1 lžička
- sójová omáčka 100 mililitrů
- šťáva pomerančová 100 mililitrů
- med 85 gramů
- cibulka jarní 1 svazek
- nudle rýžové 1/2 balíčku
- semínka sezamová 1 lžíce (bílá)
Postup přípravy
1. Ve větší misce smíchejte zázvor, česnek, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu, med a prošlehejte. Cibulku nasekejte na tenká kolečka. Polovinu přidejte do misky, druhou polovinu odložte stranou. Lososa nakrájejte na porce, vložte do marinády a nechte 30 minut odležet v chladu.
2. Nudle uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 200 °C. Vyjměte lososa z marinády a pečte asi 15 minut, dokud není propečený a maso se nedělí na vločky. Mezitím na pánvi nasucho opražte sezamová semínka a s odloženou cibulkou je vmíchejte do hotových nudlí. Podávejte s lososem.
Poznámka k receptu
Na přípravu nenáročný, ale chuťově originální losos s vůní Asie příjemně zpestří adventní jídelníček.
Načítám komentáře...