Miniburgery s lososem
Seznam surovin
Sýrová bulka:
- mléko 250 mililitrů
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- vejce 4 kusy
- sýr tvrdý 50 gramů (Gruyere)
- sůl
Náplň:
- losos 500 gramů (nejlépe lososího pupku)
- kopr
- olej olivový
- šťáva citronová
- cibule šalotka 1 kus
- pepř
- sůl
- creme fraîche 100 gramů
- gin (na zastříknutí)
- pažitka 1 lžíce (nakrájené)
- okurky 80 gramů (nakrájené na kostičky)
Postup přípravy
1. Mléko rozehřejeme spolu s máslem, trochu osolíme, vmícháme mouku a odstavíme. Do těsta vmícháme vejce, poté sýr nakrájený na kostičky - trochu sýra necháme stranou (později ho nastrouháme a bochánky jím posypeme).
2. Pomocí dvou lžic tvarujeme bochánky a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut dozlatova.
3. Kopr a šalotku nakrájíme najemno, vymícháme s lososem nakrájeným na kostičky, promícháme s olejem, citrónovou šťávou a kůrou, se solí a pepřem.
4. Créme fraiche, gin, pažitku a okurku dobře umícháme do hladka. Směs vrstvíme do bulky spolu s náplní z lososa. Ozdobíme vařenými křepelčími vejci a lososovým kaviárem.
Poznámka k receptu
Pro obměnu můžete lososa podávat se směsí orestované zeleniny (šalotka, zázvor, česnek) ochucené chilli, cukrem, sojovou omáčkou a octem. Dozdobit tuto druhou variantu můžete třeba koriandrem, arašídy či najemno nakrájeným čínským zelím.
Načítám komentáře...