MIXFISHCHIPS
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- kapr 1 plátek (filet)
- candát 2 plátky (filety)
- sůl
- pepř
- olej slunečnicový (na smažení)
Na trojobal:
Na grundle:
- grundle 200 gramů
- mouka pšeničná hladká
- sůl
- pepř
- olej slunečnicový (na smažení)
K servírování:
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory zbavte slupky a nakrájejte na dlouhé proužky 1×1cm silné. Hranolky odkládejte do velké mísy s vodou a nechte je v ní pár minut odležet. Poté je osušte a zbavte přebytečné vody, přendejte na plech vyložený pečicím papírem, dobře osolte, zakápněte olejem a dejte péct do trouby na 40 až 50 minut nebo dokud nezezlátnou. Bylinky na trojobal nasekejte nadrobno nebo přendejte spolu se strouhankou do stolního mixéru a dobře rozmixujte. Strouhanka se čerstvými bylinkami krásně dochutí. Lehce osolte. Filety z kapra a candáta nakrájejte na proužky zhruba 2cm silné. Dobře je osolte a opepřete. Poté vše obalte v trojobalu. Rozpalte dvě pánve, do kterých dejte zhruba 2cm vysokou vrstvu oleje. Kapra a candáta smažte v jedné pánvi. Hotové usmažené kousky odkládejte bokem na talíř vyložený papírovým ubrouskem, abyste se zbavili přebytečné mastnoty. Grundle osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Vytvoří se na nich lehká vrstva, díky které budou po usmažení krásně křupavé. Grundle pak osmažte na druhé pánvi dokřupava. Dělejte je vždy po menších částech, aby se dobře usmažily. Během smažení s nimi moc nemanipulujte, jinak se rozpadnou. Hotové hranolky ochutnejte a podle chuti přisolte. Podávejte spolu s usmaženými kousky ryb, domácí majonézou a kouskem citronu.
Načítám komentáře...