Ančovičkové koláčky
Seznam surovin
- chléb toastový 10 plátků
- ančovičky 10 kusů (uzená filátka)
- žloutek 3 kusy
- smetana na vaření 1 decilitr
- tymián
- petržel hladkolistá
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl mořská
- olej olivový
- rajčátka cherry 1 balíček (na ozdobu)
- rukola 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Plátky toastového chleba nakrájíme na kostky a nasypeme je do mísy. Přidáme smetanu, žloutky, nadrobno nakrájené ančovičky a nasekané bylinky, osolíme, opepříme a promícháme.
V horké pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a lžící do ní utvoříme z připraveného těsta malé placičky- koláčky, které pomalu opečeme z obou stran dozlatova. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
Hotové, ještě teplé koláčky ozdobíme na plátky nakrájenými cherry rajčátky a rukolou a ihned je podáváme.
Poznámka k receptu
Jako nápoj se ke koláčkům ideálně hodí bílé víno, vinný střik nebo i světlé pivo.
Načítám komentáře...