Bánh mì s krevetami
Seznam surovin
Náplň:
- krevety 16 kusů (tygří)
- rybí omáčka 4 lžíce
- citronová tráva 1 kus
- česnek 1 stroužek
- šťáva limetková 3 lžičky
- cukr 1 lžíce
- olej slunečnicový (na smažení)
Na dokončení:
- bageta 4 kusy
- majonéza 4 lžíce
- mrkev 4 lžíce (naložená)
- ředkev bílá 4 lžíce (naložená)
- okurka salátová 1 kus (nakrájená na tenké plátky)
- bazalka (fialové lístky, thajská)
- paprička chilli červená (podle chuti)
Postup přípravy
1. Míchejte cukr s rybí omáčkou, dokud se cukr nerozpustí, přidejte nasekanou citronovou trávu, česnek, šťávu z limetky a promíchejte.
2. Krevety zbavte hlav a vyloupněte z krunýřů. Každou krevetu na hřbetní hraně po celé délce nařízněte a odstraňte střívko. Očištěné krevety smíchejte s marinádou a nechte v chladu asi 30 minut marinovat.
3. Na pánvi rozehřejte olej a krevety z každé strany krátce orestujte při vyšší teplotě, stačí 2 - 3 minuty.
4. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, 4 krevety, okurka, lístky thajské bazalky a perila, podle chuti přidejte nakrájenou chilli papričku.
Poznámka k receptu
- Úspěch této bagety stojí na krevetách, použijte ty nejlepší, na jaké natrefíte, doporučujeme čerstvé, nepředvařené. O zbytek se už postará aromatická vůně bylinek. Je to sice pouliční, ale současně luxusní jídlo.
- Nutné počítat s marinováním 30 minut.
Načítám komentáře...