Bánh mì s krevetami

Seznam surovin

Náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Míchejte cukr s rybí omáčkou, dokud se cukr nerozpustí, přidejte nasekanou citronovou trávu, česnek, šťávu z limetky a promíchejte.

2. Krevety zbavte hlav a vyloupněte z krunýřů. Každou krevetu na hřbetní hraně po celé délce nařízněte a odstraňte střívko. Očištěné krevety smíchejte s marinádou a nechte v chladu asi 30 minut marinovat.

3. Na pánvi rozehřejte olej a krevety z každé strany krátce orestujte při vyšší teplotě, stačí 2 - 3 minuty.

4. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, 4 krevety, okurka, lístky thajské bazalky a perila, podle chuti přidejte nakrájenou chilli papričku.

Poznámka k receptu

  • Úspěch této bagety stojí na krevetách, použijte ty nejlepší, na jaké natrefíte, doporučujeme čerstvé, nepředvařené. O zbytek se už postará aromatická vůně bylinek. Je to sice pouliční, ale současně luxusní jídlo.
  • Nutné počítat s marinováním 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...