Bazalkové krevety s melounovým salátkem
Seznam surovin
- krevety 24 kusů (oloupaných, s ocáskem)
- šťáva pomerančová 2 lžíce
- bazalka 4 snítky
- olej olivový 1 lžíce
- pepř
- sůl
Salátek:
- chléb 4 plátky
- olej olivový 100 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- meloun vodní 1 kilogram (bez semínek)
- ocet vinný 2 lžíce (červeného)
- bazalka 2 snítky
- cibule bílá 1 kus
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Krevety promíchejte s pomerančovou šťávou, nasekanou bazalkou a olivovým olejem. osolte je, opepřete a nechte 15 minut odležet.
2. Salát: Mezitím pokapejte plátky chleba částí oleje a ogrilujte je po obou stranách. chleba potřete česnekem a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Meloun nakrájejte na kostky. V míse prošlehejte ocet se zbylým olejem a prolisovaným zbylým česnekem, osolte a opepřete. Přidejte meloun, chlebové kousky, natrhané lístky bazalky a na tenoučké plátky nakrájenou oloupanou cibuli.
3. Krevety navlékněte na špejle nebo jehly, ogrilujte je po obou stranách 2 - 3 minuty a podávejte se salátem.
Poznámka k receptu
Dbejte, aby byly krevety opravdu čerstvé, nebo raději použijte předvařené.
Načítám komentáře...