Bílá ryba v kabátě
Seznam surovin
- ryba 200 gramů (filety bez kůže - treska, hoki, halibut apod.)
- pepř černý 1 lžička (celý)
- semínka fenyklová 1 lžička
- oregano 1 lžička (sušené )
- tymián 1 lžička (sušený)
- pepř cayenský 1/2 lžičky
- sůl
- česnek 3 stroužky
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- olej 3 lžíce (výborný je arašídový)
- citron 1 kus (na ozdobu)
Postup přípravy
Pepř rozdrťte a spolu se solí, fenyklem, kayenským pepřem a bylinkami nasypte do mísy. Česnek prolisujte a vmíchejte do směsi. Přidejte kukuřičný šrot (můžete nahradit strouhankou nebo nadrcenými kukuřičnými chlebíčky).
Rybí filety důkladně obalte v kořeněné směsi a opečte prudce na oleji z obou stran, až na povrchu mírně zhnědnou a jsou dobře propečené.
Usmažené filety přendejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Podávejte obložené citronem, s novými bramborami a ozdobené hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...