Calamari di Gamberi - Kalamáry plněné krevetami
Seznam surovin
- kalamáry 800 gramů (6 ks)
- krevety 16 kusů (malé)
- olej olivový 4 lžíce
- strouhanka 6 lžic
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- česnek 1 stroužek
- vejce 2 kusy
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Připravte kalamáry: chyťte vždy hlavičku i chapadla hlavonožce a tahem je oddělte od vakovitého těla. Vytáhněte i zcela průhlednou kost. Někdy bývá polámaná, takže se přesvědčte, že není zbytek ještě uvnitř. Pak kalamáry důkladně omyjte.
2. Oloupejte krevety (odlomte hlavu a tělo vyloupněte z krunýře) a spolu s chapadly kalamárů je nasekejte a opečte na 1 lžíci olivového oleje. Pak je smíchejte se strouhankou, petrželkou, nasekaným česnekem a rozšlehanými vejci, směs osolte a opepřete. Nakonec přidejte podle chuti limetovou šťávu.
3. Směsí naplňte kalamáry, sepněte je dřevěným párátkem a opečte na zbytku oleje z obou stran. Trvá to asi 10 minut. Nakonec je podlijte vínem a už jen pár minut nechte odpařit alkohol. Ihned servírujte.
Poznámka k receptu
Traduje se, že jednou ulovil starý rybář z Giulianovy hodně kalamárů a v jedné z olihní viděl celou krevetu. Řekl si, že by vůbec nemuselo být špatné podobně to uvařit. Servírujte ideálně se špenátem a čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...